Telefonnummer: 66 13 41 42

Artroskopi

Artroskopi

Kikkertoperation i led
Ledundersøgelser suppleres ofte med kikkertundersøgelse ligesom ledoperationer i stigende grad foretages som kikkertoperation. Indgrebet kan udføres i alle kroppens led, men knæledet egner sig især. Knæledet er stort og rummeligt. Det er forholdsvis let at overskue og tilstande, der er ledsaget af invaliderende knæsymptomer er hyppige. Knæartroskopi udføres i lokalbedøvelse.

Mistanke om eller påvist mus, menisk-/ bruskskade og korsbåndsskade er hyppige lidelser, som lader sig artroskopisk behandle i knæledet. Ved andre lidelser såsom slidgigt, løs knæskal og følger efter knoglebrud i knæet kan artroskopien også være en hjælp til at vælge den rigtige behandling.

Skulderled, albueled, håndled, fodled, hofteled og kæbeled egner sig også til artroskopi, men her kan indgrebet sjældent udføres uden anvendelse af en mere udbredt bedøvelsesform.

Knækikkertoperation foregår ved, at der i lokalbedøvelse igennem et lille stiksår indsættes et optisk instrument med et tilsluttet videokamera. Via TV kan knæledets indvendige side ses og mærkes efter med en lille sonde. Instrumenter til operation i knæet indsættes igennem andre små stiksår og fjernelse af ødelagte strukturer, eller sammensyning af en ødelagt menisk kan så foregå.

Selve indgrebet er forbundet med en smule ubehag (som at være hos tandlæge), men lokalbedøvelsen gør, at De ikke har smerter. Indgrebet, der tager 30 - 45 minutter, foregår ambulant. De kan støtte på benet umiddelbart efter, men de første dage skal De gå så lidt som muligt. Sygemelding ca. en uge.