Telefonnummer: 66 13 41 42

Ungvis incarnatus

Ungvis incarnatus

Nedgroet tånegl:
Storetåen rammes hyppigst af nedgroet negl. Smerter, rødme, infektion og sekretion ved neglevolden er et resultat af det tryksår den nedgroede negl forårsager. Behandlingen er at løfte neglen over neglevolden. En fodterapeut kan ofte gøre dette med en neglebøjle og samtidig vise hvordan neglen skal klippes korrekt.
Det hjælper kun kortvarigt at klippe neglen ned i siden eller behandle med antibiotika. Infektionen kan lide varme, mørke og fugt. Dette miljø er til stede i skoen.
Lapisbehandling er ofte effektiv . (Lapisstift lægges ned i den betændte neglevold og dækkes med plaster i 2 døgn. Derefter sæbevask).

Kirurgisk behandling er mest effektiv ved kileresektion som foregår i 2 trin:

1.trin er fjernelse af neglen i lokalbedøvelse. Dette efterfulgt af sæbevask (sæbespåner) dagligt indtil betændelsen er forsvundet.

2.trin, som foretages ca. 2mdr. senere er kileresektionen, hvor neglevolden, neglelejet og negleroden fjernes i den betændte side. Dette efterfulgt af sæbevask (sæbespåner) dagligt indtil såret er helet. Trådene fjernes efter 2 uger. Behandlingen er effektiv og forhindre genkomst af den nedgroede negl. I enkelte tilfælde forekommer et neglehorn som sekundært kan fjernes.